Un fotograf arată cât de modificate sunt pozele de pe internet

de: Andrada Bonea
08 04. 2016

Nu e ușor să faci o poză bună. Ai putea crede că totul ține de o apăsare de buton, dar lucrurile sunt ceva mai complexe.

Prin urmare, e destul de uman să simți o oarecare invidie față de fotografii care reușesc să facă poze ale unor locuri obișnuite, care par oarecum din altă lume. Ei bine, înainte să te gândești că oamenii aceia au un soi de superputere, află că probabil se numește Photoshop. Așadar, când vezi fotografii din locuri exotice publicate de agenții de turism care încearcă să te convingă că acolo e raiul pe Pământ, să ai în minte că nimic nu e așa cum pare.

Peter Stewart e un fotograf cunoscut internațional, care are mii de followers și milioane de vizualizări. E și un soi de vrăjitor al Photoshopului, iar galeria de mai sus te va convinge de asta. Peter a vrut să arate că diferența dintre pozele before și cele after nu e chiar neglijabilă, iar toate astea sunt posibile datorită manevrării funcțiilor de editare. Acesta a spus că îi place să dea un aer fantastic și suprarealist pozelor, folosind o tehnică numită expunere multiplă. Practic, poate folosi detalii din mai multe fotografii, înainte de a le pune laolaltă în aceeași poză, potrivit Bored Panda. Acesta a adăugat explicarea tehnicilor sub fiecare fotografie. Dacă vrei să vezi mai multe dintre lucrările artistului, ai la dispoziție site-ul său personal, contul de 500px și Instagramul.